Idrottsboken

Enligt Idrottsboken dök jag upp 1954 som målvakt i Hammarby IFs pojklag.
Jag och Tommy Töpel blev värvade med en tårtbit och en läsk från vår egen förening HPF. Sedan dess har det skottats många rinkar sytts många stygn

Ett urval av min meriter är: Spelat i 20 klubbar och har ett stort antal DM det första 1957 med Hammarby IF och sannolikt det sista 2002 med Erik XIV.
Ett SM med Djurgårdens IF 1963. Målvakt i första TV-pucksfinalen för Stockholm 1959.
Två pojklandskamper mot Finland och Norge 1960.
Spelat i Sverige och Norge i alla divisioner. Ordförande för Jämtland Härjedalens Ishockeyförbund 1979- 1982. President för Norges Hockey Liga 1997-1999.Utbildad målvaktstränare med bred ledar och tränar erfarenhet.

Lite kuriosa: Spelat 1300 matcher, släppt in 4000 mål, fått cirka 250 puckar i huvudet, sytt 200 stygn samt motat cirka 260 000 skott. Första målvaktsskridskorna finns på Riksidrottsmuseet.

Klubbar jag representerat:
Hammarby IF, Djurgårdens IF, Västerås IK, Skultuna IS, Surahammars IF, Västerås SK, Svegs IK, Brunflo IF, Frösö IK, Djurgårdens Veteraner, Majorstua HL, Tre Kronors Veteraner, Jar Veteraner, Frisk Asker Veteraner, Erik XIV Västerås, Skultuna Veteraner, Vallentuna Veteraner, AIK Oldtimers, Finska Veteranlandslaget, Farsta FOC 2002-2003?

Men skam den som ger sig ….

Jag hoppas hitta en målvaktsplats inför kommande vinter och jobbar också med ett manus på en målvaktsbok med arbetsnamnet ”Den ensamme riddaren, som förhoppningsvis skall ge nya infallsvinklar på målvaktsspelet och målvakten som individ.

Är Du intresserad av målvaktspel, träning och utveckling så har jag flera modeller som man kan applicera i olika faser. Jag har samlat på mig duktigt med erfarenheter. Kontakta mig gärna om Du eller klubben vill ha hjälp.

En ytterligare sida som jag vill utveckla mer är agentverksamhet, jag har goda kontakter i hela hockeyvärlden så hör gärna av Dig.
Jag är också ägare av världens minsta hockeypool, Norway Hockey Pool en organisation som i dag är vilande i avvaktan på en förhoppningsvis positiv utgång av en process mot Norges Ishockeyforbund.

Norway Hockey Pool har under perioden 1994 -1999 arrangerat resor till ishockey VM samt bidragit till  produktutveckling av kringarrangemang runt Norsk ishockey, såsom VIP träffar, cheerleaders, resor mm. Det är min förhoppning att Norway Hockey Pool skall en del i ett nordiskt sammanhang eftersom jag har mycket goda och breda kontakter med Norsk ishockey.

Honken och jag har lirat veteranhockey tillsammans i 10 år
Vi har 204 landskamper tillsammans, jag har två. Honken står för kvalité och jag för kvantitet. Vi kompletterar varandra bra även till vardags på Sweden Hockey Pool.

Svensk hockey och inte minst stockholmshockeyn är inne i en brytningstid och jag avser att vara med i den kommande debatten om vår sports utveckling och framtid. Vi måste finna nya former såväl publika som spelmässiga. Att skilja ut underhållningsidrotten från breddidrotten är ett måste. Ishockeyn måste också mera kvalificerat ta tag i integrations frågorna. Det kan gälla pojk och flick hockey eller ungdomar med invandrarbakgrund.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *